آموزش خاموش کردن دوربین مداربسته
نوشته شده توسط : احمد

 

دوربین مداربسته چگونه کار می کند؟

یکی از متداولترین سوالاتی که در بین خریداران دوربین مداربسته عموما پیش می آید این است که دوربین مداربسته چگونه کار می کند؟ آشنایی با کارکرد دوربین مداربسته می تواند به شما در انتخاب و خرید دوربین مداربسته خیلی کمک کند. در ادامه دسته بندی دوربین های مداربسته و نحوه کارکرد هریک را توضیح خواهیم داد  تا انتخاب شما را برای خرید هر یک از آن‌ها راحت ‌تر کنیم.

 
 

کارکرد کلی دوربین مداربسته

تمامی سیستم های دوربین های مداربسته دارای 4 بخش اصلی هستند: دوربین مداربسته، لنز دوربین، مانیتور، دستگاه ضبط تصاویر ( DVR، NVR).

در این سیستم دوربین مداربسته وظیفه تصویربرداری را انجام می دهد و طرز عملکرد آن تقریبا همانند دوربین های فیلمبرداری و عکاسی است. معمولا دوربین های مداربسته دارای یک موتور هستند که به کمک آن می توان روی هدف زوم کرد و یا حتی دنبال کرد. آن دسته از دوربین هایی که فاقد موتور هستند زوم کردن به صورت دستی صورت می گیرد. سپس تمامی تصاویر گرفته شده به مانیتور جهت نمایش فرستاده می شود. در همین لحظه تمامی این تصاویر در دستگاه ضبط کننده DVR یا NVR ثبت می شود.

اما چیزی که بین دوربین مداربسته فرق می کند نحوه انتقال اطلاعات یا همان بستر انتقال اطلاعات است. بر همین اساس دوربین های مداربسته به 2 دسته کلی آنالوگ و تحت شبکه (IP) تقسیم بندی می شود.

 
 
 

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ ساختار ساده تری نسبت به دوربین های ای پی دارد. بازتاب نور اجسام پس از آن که از لنز دوربین آنالوگ عبور می کنند توسط سنسور تصویر (Image Sensor) دریافت می شوند و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شوند. این سیگنال ها توسط کابل کواکسیال به دستگاه دی وی ار منتقل شده و ضبط می شوند.

حال دوربین های آنالوگ HD نسل جدیدی از دوربین های آنالوگ هستند که با همان بستر و عملکرد؛ امکان انتقال اطلاعات در مسافت بیشتر و کیفیت بهتری را دارند. خانواده دوربین های آنلوگ HD شامل: AHD, HD-CVI, HD-TVI, HD-SDI می باشد. در ادامه به طور مختصر راجع به هریک صحبت می کنیم.

 
 
 

1- دوربین مداربسته AHD

دوربین مداربسته AHD مخفف عبارت Analog High Definition به معنای آنالوگ با کیفیت بالا می باشد. در دوربین های AHD تمامی تصاویر دریافتی از سنسور تصویر توسط یک چیپ کدگذاری می شود. به این ترتیب تصاویر با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتری منتقل می شود.

می توان از تولیدکنندگان مطرح این نوع از دوربین ها به برند سایوتک (Sayo-Tech) و های واچ (High Watch) اشاره کرد. این مدل دوربین ها عموما دارای رزولوشن 1.3، 2 و به صورت محدودی 4 مگاپیکسلی می باشند.

 
 
 

2- دوربین مداربسته HD-TVI

دوربین مداربسته آنالوگ HD-TVI مخفف عبارت High Definition Transport Video Interface به معنای رابط گرافیکی انتقال با کیفیت بالا است. این تکنولوژی به صورت گسترده در دوربین های مداربسته آنالوگ هایک ویژن استفاده می شود و یکی از بهترین نوع از خانواده های دوربین آنالوگ اچ دی می باشد. این دوربین عموما در رزولوشن های 1 تا 8 مگاپیکسلی عرضه می شوند که کیفیت بسیار بالایی دارند. همچنین امکان انتقال اطلاعات  در مسافت طولانی تری را دارند.

 
 
 

3- دوربین مداربسته HD-CVI

دوربین مداربسته HD-CVI مخفف عبارت High Definition Composite Video Interface به معنی رابط گرافیکی کاموزیت با کیفیت بالا است. این تکنولوژی توسط شرکت داهوا معرفی شد که کیفیت تصویر بالایی دارد. انواع رزولوشن این تکنولوژی شامل 1 تا 8 مگاپیکسلی است.

 
 
 

4- دوربین مداربسته HD-SDI

دوربین مدار بسته HD-SDI مخفف عبارت High Definition Serial Digital Interface به معنای رابط دیجیتال سریال با کیفیت بالاست. این تکنولوژی طوری طراحی شده است که تصاویر را بدون فشرده سازی و با کیفیت بالا اما در مسافت کمتری منتقل می کند. این تکنولوژی اغلب توسط کمپانی سونی ارایه می شود اما در بازار ایران محبوبیت و سهم کمتری دارد.

 
 
 

دوربین مداربسته تحت شبکه IP

دوربین های مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ تکنولوژی بسیار پیچیده تری دارند. در دوربین آی پی، پس از دریافت بازتاب نور در سنسور تصویر، چیپ الکترونیکی آن را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند. سپس این کدهای دیجیتالی با سرعت و کیفیت بالایی به دستگاه NVR منتقل می شوند.

دوربین های ای پی اغلب به دلیل قیمت بالایی که دارند در سازمانها، کارخانجات و محدوده های بزرگ استفاده می شوند. اما اگر بحث هزینه مطرح نباشد می توان برای مصارف خانگی نیز از این دوربین ها استفاده کرد.

 
 
 

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با ای پی

  1. قیمت دوربین: اولین تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با ای پی در قیمت آن است. دوربین های ای پی به دلیل تکنولوژی پیشرفته و قابلیت های هوشمندی که دارد قیمت بالاتری دارند.
  2. کیفیت و رزولوشن: دوربین تحت شبکه نسبت به نوع آنالوگ آن کیفیت بهتری را ارائه می دهند.
  3. تفاوت در نصب و راه اندازی: بستر راه اندازی و نصب دوربین های آی پی، شبکه است و نیاز به تجهیزات شبکه مانند کابل شبکه، سوئیچ، پورت lan، رک دوربین دارد. در حالی که دوربین های آنالوگ به کابل برق و کابل کواکسیال برای اتصال به دستگاه دی وی آر نیاز دارند.
  4. قابلیت هوشمندسازی: تجزیه و تحلیل داده هایی همچون ثبت حرکات غیر معمول ، ارسال هشدار و زوم قوی در دوربین های ای پی نسبت به آنالوگ بهتر است.
  5. تعمیر و نگهداری: دوربین IP نیاز به مدیریت و سرویس های پیوسته دارد. از این رو هزینه نگهداری تجهیزات شبکه یک مجموعه کوچک بین ۱ تا ۱۰ میلیون تومان در سال برآورد می شود. حال آنکه دوربین های آنالوگ یک بار نصب و تنظیم می شود و نیازی به آدرس IP برای مدیریت و بررسی ندارند.

دانستن روش صحیح خاموش کردن دوربین مداربسته و دستگاه ضبط در سالم ماندن دستگاه بسیار اهمیت دارد. در همه دستگاه ها روش خاموش کردن دوربین مداربسته تقریبا یکسان است. بنابراین اگر سعی دارید بنا به دلایلی دوربین مداربسته را خاموش کنید با ما همراه باشید.

  • از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است؟
  • چگونه دوربین مداربسته را خاموش کنیم؟
  • چگونه DVR یا NVR را خاموش کنیم؟
 
 

 بیشتر بخوانید:   هایک ویژن   نصب دوربین مداربسته     تی وی تی   قیمت دوربین مداربسته  

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است؟

چندین راه وجود دارد که تشخیص دهیم آیا دوربین مداربسته ضبط می کند یا خیر:

روش اول:

نرم افزار دوربین مداربسته در موبایل و کامپیوتر ار چک کنید. وارد قسمت تصاویر ضبط شده شوید. اگر فیلم لحظات قبل دوربین مداربسته را مساهده کردید به این معنی است که دوربین فعال است.

 
 
 

روش دوم:

یکی از ساده ترین راه های تشخیص اینکه بفهمیم دوربین مداربسته ضبط می کند، بررسی چراغ های LED اطراف لنز دوربین است. بسیاری از مدل های دوربین مداربسته برای تصویربرداری در شب، دارای چراغ های مادون قرمز هستند. بنابراین در طول روز با مشاهده نور بسیار ضعیف این چراغ ها می توانید متوجه شوید که دوربین در حال ضبط است.

 
خاموش کردن دوربین مداربسته
 

روش سوم:

اگر موفق به تست راهکار اول نشدید می توانید دوربین موبایل خود را روشن کنید و به سمت دوربین نگه دارید. چون نور مادون قرمز نامرئی است گوشی موبایل این نور را آشکار می کند. پس اگر این نور را از داخل گوشی خود مشاهده کردید به این معنی است که دوربین مداربسته روشن است.

 
 

روش چهارم:

برخی از دوربین های مداربسته دارای قابلیت زوم و چرخش هستند. بنابراین اگر گاهی اوقات مشاهده کردید دوربین در حال چرخش است یا زوم می شود به این معنی است که دوربین توسط اپراتور کنترل می شود و فعال است. همچنین هنگام چرخش و زوم صدای ضعیفی از دوربین به گوش می رسد که از این طریق نیز می توان به روشن بودن دوربین پی ببرید.

 
 
 

 

خاموش کردن دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته دارای دکمه ON/OFF نیستند. بنابراین هنگامی که بخواهید دیگر تصاویر ضبط نشود باید دستگاه ضبط کننده را خاموش کنید که در ادامه توضیح می دهیم. اما اگر قصد دارید فقط دوربین خاصی را خاموش کنید تنها راه قطع کردن منبع تغذیه آن است. پس پریز برق دوربین مداربسته را از پریز خارج کنید.

 
 
 

جهت خاموش کردن دستگاه DVR ابتدا وارد نرم افزار DVR شوید. سپس گزینه Shut down را انتخاب کنید. سپس در پیغام ظاهر شده بر روی گزینه yes کلیک کنید. آنگاه چند لحظه باید صبر کنید تا دستگاه آماده خاموش شدن شود. پس از این پیغام Pleas off ظاهر خواهد شد. در این هنگام می توانید دکمه off پشت دستگاه را فشار دهید تا دستگاه کاملا خاموش شوید.

 

نکات مهم خاموش کردن DVR

  1. به یاد داشته باشید که با خاموش شدن دستگاه dvr یا nvr دوربین ها همچنین فعال هستند و تصویربرداری می کنند. اما هیچ تصویری ذخیره نمی شود.
  2. هیچگاه زمانی که دی وی آر روشن است پریز برق آن را ناگهان خارج نکنید.





:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: