نصب دوربین مداربسته شامل مراحل گوناگونی است. استفاده از دوربین های مدار بسته برخلاف بسیاری دیگر از وسایل الکترونیکی دیگر به سادگی و به تنهایی ممکن نبوده و علاوه بر طراحی نقشه و برنامهریزی، نیازمند نصب تجهیزات گوناگون و هماهنگی بین آنهاست. پس از تشخیص بهترین نوع آرایش دوربین مدار بسته در محل به جهت پوشش حداکثری محیط، تجهیزات شبکه، ذخیرهسازی و ارتباط میان آن ها نیز نیاز به نصب تخصصی دارد. به همین جهت در این مقاله قصد داریم آموزشی کلی در این جهت ارائه داده و مراحل مختلف آن را توضیح دهیم.
طراحی و برنامهریزی نصب دوربین مدار بسته
بهترین روش نصب دوربین مداربسته به صورتی است که همهی فضای خانه یا محل کار شما را پوشش داده و نقطهای را خارج از دید باقی نگذارد. پیادهسازی همچین روشی هزینهی بالایی داشته و گران تمام میشود، چرا که نیازمند نصب تعداد بالای دستگاه دوربین مدار بسته و ارتباط بین آنهاست. به جهت بهینهسازی این هزینه، لازم است که قسمتهایی که نیازمند نظارت ویدئویی هستند اولویت بندی شوند. در این مرحله نیاز است که نقشهای از محل سکونت یا کار خود تهیه کرده و قسمتهای حساس آن را مشخص کنید. همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که میدان دید دوربین مدار بسته نصب شده با اشیا خارجی بسته نشده باشد و قابلیت نظارت حداکثری و به تمام نقاط وجود داشته باشد.
به طور معمول استفاده از دوربین مدار بسته در قسمت های حساس به طوری که ورود، خروج و فعالیتهای افراد، کارکنان و در صورت وقوع، سارقان را ضبط کند لازم است. به همین جهت، نصب دوربین مداربسته در محلهایی که بتواند درهای ورودی و خروجی را تماماً پوشش دهد ضروری است. از دیگر قسمتهای ضروری برای نصب دوربین مداربسته میتوان به پنجرههای ساختمان اشاره کرد که میتواند برای نفوذ به داخل استفاده شود. نصب دوربین مدار بسته در فضاهای بزرگ مانند سالن، آشپزخانه و پارکنیگ، و همچنین سایر ورودی و خروجیها مانند راههای ماشینرو و همچنین تراسهای ساختمان ضروری است. باید توجه کرد که نصب دوربین مدار بسته در محلی با دسترسی دشوار برای سارقان انجام شود.
انتخاب تجهیزات لازم برای نصب دوربین مدار بسته
تجهیزات سیستم نظارت ویدئویی را میتوان به صورت جدا تهیه کرده و یا به صورت پکیج تهیه کرد. به صورت حرفهای، خرید پکیجهای دوربین مدار بسته توصیه نمیشود. از جمله دلایل آن میتوان به وجود تجهیزاتی بیش از حد نیاز (کابلهای طولانی) و عدم عملکرد درست بعضی از تجهیزات در مقابل نیاز پروژه اشاره کرد. همچنین در پکیجهای آمادهی دوربین مدار بسته برای نصب تجهیزات ذخیرهسازی محدودیت فاصله داریم. به هر جهت خرید تجهیزات به صورت پکیج از لحاظ قیمتی به صرفهتر بوده و راحتتر است. معمولا برای نصب استفاده از 1 الی 3 دوربین مدار بسته (بسته به اندازه محل تا هر تعداد بیشتر) دستگاه ذخیرهسازی دیجیتال (DVR)، تجهیزات مانیتورینگ و کابلهای مربوطه لازم است. همچنین در استفادههای جزئیتر میتوان از دوربین های بدون سیم استفاده کرد.
برای خرید و نصب دوربین مدار بسته، محل پوشش تصاویر و کاربرد مورد نیاز ما تعیینکننده است:
-در محل های سرپوشیده میتوان از دوربین مدار بسته ارزانتر و مخصوص داخل نصب کرد که در صورت نصب در خارج از ساختمان، در حضور باران و رطوبت دچار مشکل میشود، فلذا برای فضای باز نیاز به دوربین مدار بسته ضد آب و گرانتر داریم.
-استفاده از دوربین های بیسیم نیز بسیار راحتتر بوده و نصب دوربین مداربسته بیسیم سادهتر و بدون سوراخکاری فراوان است. به هر جهت در مکانهای بزرگ و تعداد بالای دستگاه، نصب دوربین مداربسته بیسیم اصلا توصیه نمیشود. در این دوربینها با دور شدن از محل ارسال سیگنال، کیفیت تصاویر دچار افت شدید میشود.
-بعضی دوربینها نیز فقط در صورت احساس حرکت تصاویر را ضبط کرده و مانند دزدگیر عمل میکنند که در کاربری مورد نیاز، میتوانند به صرفه باشد.
-دوربینهای تحت شبکه (IP) میتوانند تصاویر را از طریق اینترنت منتقل کرده و کاربر در صورت نیاز از هر محلی که به شبکهی اینترنت دسترسی دارد، از روی گوشی موبایل تصاویر زنده از منزل یا محل کار خود را مشاهده کند.
تصاویر ثبت شده توسط دوربین مدار بسته نیازمند تجهیزات ذخیرهسازی و مانیتورینگ هستند. به همین منظور باید برای ذخیرهسازی اطلاعات اقدام به خرید دستگاه ذخیرهسازی دیجیتال (DVR) کرد. دستگاه DVR میتواند با اتصال به دوربین مدار بسته، اطلاعات تصاویر را دریافت کرده و اقدام به ذخیرهسازی و پخش آن کند. برای پخش میتوان از صفحه نمایش کامپیوتر یا یک تلویزیون معمولی استفاده کرد. حافظهی دستگاههای DVR و تعداد ورودی در آنها بسته به نیاز مشتری متفاوت است و در هنگام خرید باید به آن دقت کرد. دستگاههای DVR میتوانند اطلاعات صد ها دوربین را دریافت، پخش و ذخیره کنند، و یا اطلاعات یک روز از یک دوربین را در خود نگاه دارند.
برای نصب دوربین مداربسته میتوان از تجهیزات دیگر ذخیرهسازی شامل نوارهای ضبط آنالوگ (VCR) و دستگاه ذخیرهسازی تحت شبکه (NVR) نیز استفاده کرد. نحوهی عملکرد این ها هم مشابه DVR است، با این تفاوت که در VCR از نوارهای خالی برای ذخیرهسازی اطلاعات استفاده میشود. در دستگاه ذخیره سازی تحت شبکه نیز از سیگنال اینترنتی به این منظور استفاده میشود. دستگاههای NVR در دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP) کاربرد دارند. به دلیل حجم پایین سیمکشی در این نوع دستگاههای ذخیرهسازی، استفاده از آنها راحتتر است. همچنین با استفاده از NVR با فاصله گرفتن از دوربین و زیاد شدن طول کابل، کیفیت تصاویر دستخوش تغییر نمیشود.
مراحل نصب دوربین مدار بسته
انتخاب محل نصب
برای نصب دوربین مدار بسته در قسمتهای داخلی ساختمان باید توجه کرد که بهترین نقطه برای پوشش حداکثری و بهینهی فضا انتخاب شود. معمولا در فضاهای داخلی گوشهی بالای ساختمان که محل تقاطع سقف و دیوار است محلی مناسب برای دوربین مدار بسته میباشد. دوربین باید با زاویهای به سمت پایین قرار گیرد. همچنین در فضاهای خارجی ساختمان باید توجه داشت که دوربین در معرض دید بوده ولی ارتفاع دوربین با زمین تا حدود حداقل 3 متر باشد، چرا که برای متخطیان به سادگی قابل دسترسی و آسیبرسانی نباشد.
اتصال به ساختمان
اولین مرحله در اجرای سیستم نظارت ویدئویی، وصل آن به دیوار (یا قسمت نگهدارنده از ساختمان) است. به طور معمول نصب دوربین مدار بسته با استفاده از سوراخکاری و پیچ انجام میشود، هرچند برخی از دوربین های مدار بسته دارای قسمت چسبناکی برای اتصال به دیوار هستند. استفاده از چسب برای نصب دوربین مداربسته مطمئن نبوده و به هیچ وجه توصیه نمیشود. مراحل معمول برای نصب دوربین مداربسته با دریل و سوراخکاری شامل علامتگذاری محل پیچها روی دیوار، سوراخکاری نقطههای علامتگذاری شده با دریل، جا زدن رول پلاک و پیچ کردن دوربین در محل مشخص شده است. در انتها میتوان دوربین مدار بسته را در زاویهی دلخواه تنظیم نمود.
منبع تغذیه
پس از نصب دوربین مداربسته باید منبع تغذیهی آن را وصل نمود. تمام دوربینهای مدار بسته در درجهی اول نیاز به یک کابل برای انتقال انرژی هستند. حتی دوربین مدار بسته بیسیم نیز برای برق خود نیاز به سیم دارد و اصطلاح بیسیم به انتقال اطلاعات صدا و تصویر مربوط میشود. کابل برق دوربین مدار بسته را باید از طریق سوکت به پشت دستگاه وصل کرده و از سمت مقابل به برق شهری وصل کنیم. در دوربین های مدار بسته ضد آب که در فضاهای آزاد و در معرض باران کاربرد دارند، باید سوکتهای برق در درپوشهای ضد آب قرار گیرند.
اتصال به دستگاه ذخیرهسازی
انتقال داده در دوربین مدار بسته با کابل BNC انجام میشود. کابلهای BNC کابلهای متقارنی بوده که استفاده از آنها بسیار ساده است. در نصب دوربین مداربسته باید ابتدا یک طرف کابل BNC را به خروجی دوربین (Output) و سمت دیگر آن را به ورودی دستگاه ذخیرهساز دیجیتال (DVR) متصل نمود. درگاه ورودی در DVR مهم است و باید به خاطر داشت که از کدام درگاه استفاده میشود، چرا که در هنگام مشاهدهی تصاویر به این اطلاعات نیاز داریم. در صورتی که دوربین مدار بسته قابلیت استفاده از کابل BNC را ندارد باید از تجهیزات تبدیل به BNC که به سادگی قابل تهیهاند، استفاده کرد.
دوربینهای بیسیم
دوربین های بیسیم نیاز به کابل BNC جهت انتقال اطلاعات از دوربین به دستگاه DVR ندارند. برای استفاده از این دوربینها نیاز به کامپیوتری با قابلیت اتصال Wireless به دوربین داریم. بعضی از دوربینها نیز دارای یک گیرندهی کوچک هستند که با استفاده از درگاه USB به کامپیوتر متصل میشود. نرمافزار مورد استفاده در این نوع دوربینها توسط شرکت سازنده ارائه شده و باید برای استفاده از آن این نرمافزار را بر روی کامپیوتر مورد استفاده نصب نمود. مراحل کار با دوربین توسط سازنده در نرمافزار توضیح داده شده است. این دوربینها دارای یک IP هستند (مانند 192.168.0.1) که میتوان با تایپ آن در بروزر کامپیوتر به تصویر دوربین دسترسی پیدا کرد.
اتصال به مانیتور
پس از دریافت تصاویر از دوربین و انتقال آنها به دستگاه DVR برای ذخیرهسازی، نوبت به نمایش تصاویر روی مانیتور جهت نظارت ویدئویی میرسد. برای اتصال دستگاه DVR به مانیتور میتوان از کابلهای BNC، HDMI و کوآکسیال استفاده کرد. میتوان به تعداد ورودی دستگاه DVR به آن دوربین متصل کرد، ولی برای گرفتن خروجی و مشاهده تصویر باید به اینکه هر دوربین به کدام ورودی متصل شده توجه کرد. با استفاده از هر نوع از کابلهای قابل استفاده، باید ابتدا یک سر کابل را به قسمت خروجی (Output) دستگاه ذخیرهساز دیجیتال (DVR) متصل کرده و سپس قسمت دیگر آن را به قسمت ورودی (Input) تلویزیون یا صفحه نمایش، متصل کرد.
اکنون پیادهسازی سیستم نظارت ویدئویی به پایان رسیده است. لذا باید برای رفع هرگونه مشکلات، مراحل نصب را بازبینی و کنترل کرد. ابتدا باید مطمئن شد که دوربین، مانیتور و دستگاه DVR همگی به درستی به منبع برق متصل بوده و روشن هستند. سپس کابلهای ارتباطی بین آنها و صحت نصب در آنها کنترل شود. استفاده از درگاه درست ورودی و خروجی در دوربین، DVR، و مانیتور بسیار مهم است. بعضی از مانیتورها میتوانند ورودی های مختلفی را به صورت همزمان نمایش دهند، در حالی که در بعضی دیگر باید با استفاده از دکمهی Input ورودی نمایش داده شده را تغییر داد.
بیشتر بخوانید: دوربین مداربسته تحت شبکه بهترین دوربین مدار بسته دوربین حرارتی دوربین اچ دی
دوربین تشخیص چهره
راهکارهای بهبود سیستم
محل درست قرارگیری DVR
در نصب یک سیستم نظارت ویدئویی از تعداد زیادی دوربین مدار بسته استفاده میشود. برای نصب دوربین مداربسته در بهترین و بهینهترین حالت، بهتر است که از یک نقطه مرکزی جهت جمعآوری کابلهای انتقال تصویر استفاده کرد. توجه کنید که در پیادهسازی یک سیستم واحد امنیتی، شما تنها به یک دستگاه DVR نیاز دارید، لذا بهتر است که این دستگاه در محلی قرار گیرد که در عین استفاده از کمترین کابل، راحتترین دسترسی را به دوربینهای مختلف در اتاق، حیاط، ورودی و خروجی، پارکنیگ، دفتر، انبار و سالن داشته باشد.
استفاده از کابل ترکیبی برق و تصویر
بهترین و رایجترین نوع کابل برای استفاده در دوربین مدار بسته، استفاده از کابل ترکیبی برق و تصویر (Siamese) است. این کابل ها در واقع دو کابل متصل به هم هستند که قابلیت انتقال تصاویر و انرژی را به صورت همزمان میسر میکنند. در نتیجه برای نصب هر دوربین تنها نیاز به یک کابل داریم. قسمت قرمز و سیاه کابل ها برای انتقال برق (قرمز به نشانه قطب مثبت و سیاه به نشانه قطب منفی) و قسمت دیگر برای انتقال تصویر است که خود میتواند یک کابل BNC یا کوآکسیال باشد.
استفاده از جعبه تقسیم
با استفاده از یک جعبه تقسیم میتوان کابل برق همهی دوربینها را به یک نقطه متصل کرده و از سیمکشی منظمتری بهره برد. معمولا از این جعبه تقسیم ها برای دوربینهایی که به هم نزدیکند و یا دوربینهایی که به منبع برق در نزدیکی خود دسترسی ندارند استفاده میشود. جعبههای تقسیم به تعداد مشخصی خروجی داشته و قبل از تهیه جعبه تقسیم مناسب باید توجه داشت که چه تعداد دوربین برای استفاده از آن داریم. این دستگاه را باید پس از نصب به شبکه برق متصل کرد. از اشکالات استفاده از جعبه تقسیم نیز میتوان به استفاده از متراژ بیشتری سیم انتقال برق اشاره کرد.
پنهانسازی سیمها
برای نصب یک سیستم مرتب و با ظاهری زیبا، بهتر است سیمها و کابلهای استفاده شده را به خوبی پنهان کنیم. برای پنهانسازی کامل این سیمها باید با برقکشی ساختمان و نقشهی آن آشنا بوده و از لولههای از پیش تعیین شده استفاده کرد. همچنین در ساختمانهایی که از سقف کاذب بهره میبرند میتوان انتقال پنهان کابلها را به سقف کاذب سپرد. به هر جهت و در صورت عدم امکان استفاده از این ویژگیهای ساختمان، بهتر است سیمها به صورت مرتب و از گوشه و کنارهای دیوار رد شده و با استفاده از منگنه یا داکت، مسیر آنها را مشخص و مرتب کرد.
مشکلات نصب دوربین مداربسته
مشکلات نصب دوربین مداربسته چیست؟ در بسیاری از مواقع هنگام نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته تحت شبکه علیرغم رعایت همه موارد با مشکلاتی روبرو میشویم که با ترفندهای ساده میتوانیم آنها را برطرف کنیم. پیشرفت تکنولوژی در زمینۀ تصاویر ویدئویی تحت شبکه کار را ساده تر کرده است اما هنوز با راه اندازی سریع و بدون دردسر Plug and Play فاصله بسیاری دارد. در این مقاله، 10 روش ساده و کاربردی را با هم بررسی میکنیم:
- reboot یا راه اندازی مجدد نرم افزار دوربین مدار بسته
- استفاده از دستور Ping
- بررسی جدول ARP (پروتکل تحلیل آدرس)
- بررسی تداخل آدرسهای IP
- بررسی اتصالات و برق دوربین مدار بسته
- بررسی کابل کشی
- بررسی رمز عبور دوربین مدار بسته
- به روزرسانی نرم افزار frameware
- برقراری ارتباط با شرکت سازنده دوربین مداربسته
- راه اندازی مجدد دوربین مدار بسته و برگرداندن تنظیمات دوربین مدار بسته به حالت پیش فرض(کارخانه)
حل مشکلات نصب دوربین مداربسته با ده قدم ساده
1.راه اندازی مجدد یا reboot دوربین مداربسته
یکی از راهکارهای حل مشکلات نصب دوربین مداربسته استفاده از reboot دوربین مداربسته است. عده ای اعتقاد دارند که این روش کلید طلایی رفع بسیاری از مشکلات در دنیای IT است. یعنی دستگاه را قبل از راه اندازی اصلی و استفاده ریبوت نمایید. قطعا راه اندازی مجدد دوربین مداربسته می تواند باعث پاک شدن حافظه کش (Flush)، کالیبره شدن تنظیمات و بررسی مجدد اتصالات شود. این مرحله کمترین هزینه و سختی را خواهد داشت و باید تنها کابل برق دوربین مداربسته را جدا کرده و 10 تا 15 ثانیه صبر نمایید و سپس دوباره اتصال را برقرار نمایید.
2. دستور Ping و شناسایی دوربین مدار بسته
برای به کار بردن دستور ping ابتدا باید پنجره run را با فشردن همزمان کلیدهای ویندوز و R را باز کنید. سپس با تایپ کردن “cmd” در پنجره جستجوی Start ویندوز می توانید وارد صفحه دستورات DOS ویندوز شوید و از فرمان “ping” برای بررسی اتصال دوربین مدار بسته استفاده نمایید. برای مثال اگر آدرس دوربین مداربسته شما 192.168.2.150 باشد، با تایپ و اجرای فرمان در پنجره cmd به شکل “ping 192.168.2.150 -t” می توانید ببینید که آیا اتصال شبکه با دوربین مداربسته برقرار است یا خیر. اگر با پاسخ “Destination Host Unreachable” مواجه شوید یعنی دستگاه مورد نظر در دسترس نیست و اگر باپاسخ “Request Timed Out” روبرو شدید یعنی دوربین مداربسته به شبکه متصل نیست.
3.بررسی جدول ARP (پروتکل تحلیل آدرس) براساس آدرسهای IP یا MAC
داشتن آدرس MAC برای بدست آوردن و ثبت آدرس IP دوربین مدار بسته حیاتی است. این عدد معمولا بر روی یکی از بخشهای مهم دوربین مداربسته و یا بر روی بدنه اش ثبت شده است. خیلی خوب خواهد بود که لیستی از این آدرسهای MAC به همراه آدرسهای IP برای مقاصد اشکال یابی و رفع مشکلات آینده تهیه نمایید. همانند گزینه قبلی وارد صفحه دستورات DOS ویندوز شوید و از دستور ARP برای دیدن آدرسهای IP و MAC دستگاههای متصل به شبکه استفاده نمایید. براحتی با تایپ و اجرای دستور “arp -a” در صفحه Command Prompt یا همان صفحه دستوری DOS داخل ویندوز قابل اجراست. شما می توانید آدرس IP دوربین مداربسته را براحتی بوسیله دانستن آدرس MAC یا بلعکس بدست آورید.
4.بررسی تداخل آدرسهای IP
حواستان باشد که بر روی دو دستگاه از یک آدرس IP یکسان استفاده نکرده باشید، زیرا با این کار براحتی دسترسی هر دو دستگاه به شبکه را با فرمان داخلی “cancelling out” ناخودآگاه قطع کرده اید. معمولا اشتباهی مثل یکسان تایپ شدن سهوی آدرس دوربینهای مداربسته یا gateway و یا Subnet بسیار رایج است که می تواند باعث بهم ریختگی کلی شبکه شود. دستور ARP که در راه حل سوم عنوان شد می تواند در اینجا هم بسیار کمک کننده باشد. بنابراین در حل کردن مشکلات نصب دوربین مداربسته تداخل آدرس های IP را حتما بررسی کنید.
5.بررسی اتصالات و برق دوربین مدار بسته
بیشتر دوربینهای مدار بسته یک ال ای دی نمایش دهنده وضعیت کارکرد دارند که روشن بودن دوربین مداربسته یا انتقال اطلاعات بر روی شبکه را نشان می دهد. بسیاری از مواقع این ال ای دی در داخل بدنه دوربینها تعبیه شده است. اگر دوربین مداربسته شما بوسیله آداپتور تغذیه می شود، در صورتی که LED روی دوربین روشن نبود نگاهی به آداپتور بیندازید. اگر دوربین مداربسته شما با PoE تغذیه می شود بررسی کنید که اتصال با سوئیچ PoE یا midspan برقرار باشد. بررسی نمایید که آیا دوربین مداربسته میزان وات مورد نیازش را از طریق منبع PoE تهیه می نماید یا خیر؟ زیرا معمولا دوربین مداربسته PTZ یا دوربینهای مدار بسته بیرونی با دستگاه کنترل دما، نیاز به High-PoE یا PoE+ با میزان 30 یا 60 وات خواهند داشت که بیشتر از توان سوئیچهای PoE عادی 15 واتی خواهد بود(نیاز به midspan با توان بیشتر). معمولا بعضی از دوربینهای مدار بسته که نیاز به توانی بیشتر از 15 وات داشته باشند، روشن می شوند و بالا می آیند ولی هیچ جابجایی تصویر یا پاسخی به دستورات PTZ نخواهند داد.
6.بررسی کابل کشی
اگر چراغ ال ای دی اتصالات دوربین مداربسته(Link) چشمک نمی زند باید به بررسی کابلها بپردازید زیرا که یکی از اشکالات رایج حول مسائل کابل کشی می چرخد. بررسی کنید که کابلهای داده گره خوردگی، ساییدگی، کشیدگی یا اتصالات انتهایی خرابی نداشته باشند. اتصالات کابلها و پچ پنل بوسیله دست و بسرعت درست شده اند و می توانند مشکل داشته باشند و یا در جای خود محکم نشده باشند که می تواند اتصالات را با مشکل روبرو کنند. بعضی مواقع کابل پاور متصل به دوربین مداربسته می تواند آنرا روشن کند اما ممکن است سیمهای انتقال داده دچار تداخل شده باشند یا اصلا اتصالشان با شبکه داده ها بر قرار نباشد. برای بررسی ارتباط سخت افزاری براحتی با استفاده از یک تستر کابل می توانید کابل کشی را بررسی نمایید یا از یک کابل شبکه خوب برای تست دوربین مداربسته استفاده نمایید. اگر از پچ پنل استفاده می کنید بهتر است کابل پچ پنل را که معمولا نادیده گرفته می شود بررسی نمایید.
7.بررسی پسورد دوربین مدار بسته
در صورتی که بتوانید دوربین مدار بسته را با دستور Ping ببینید ولی دوربین با دستگاه VMS یا از طریق جستجوگر وب یا ابزارهای دیگر قابل دیدن نباشد ممکن است علت استفاده از پسورد غلط یا در کل رمز عبور نادرست(VMS) باشد. اگر پسورد پیش فرض جواب نداد احتمالا توسط کسی تغییر کرده باشد و باید پسورد جدید را بیابید. شرکتهای تولیدکننده دوربین مداربسته جدیدا بر روی تغییر پسورد توسط کاربران در ابتدای استفاده تاکید بسیاری دارند. با این کار امنیت افزایش می یابد اما مشکلات اشکال یابی بعدی ممکن است شما را با ندانستن پسورد جدید اذیت کنند. اگر شک دارید که پسورد صحیح را فراموش کرده باشید همانند روش 10 دوربین را به حالت تنظیمات پیشفرض کارخانه بر گردانید یا بروش 9 با شرکت تولیدکننده تماسی برقرار نمایید.
8.بروزرسانی نرم افزار فرم ور(Firmware)
من شخصا این مورد را قبل از هر عمل دیگری بررسی می کنم. برای حل مشکلات نصب دوربین مداربسته باید از نرم افزارهای به روز رسانی شده استفاده کرده باشید. اگر میبینید که دوربین مداربسته روشن است و بصورت آنلاین و زنده می توانید از طریق صفحه وب آنرا مشاهده نمایید ولی با دستگاههای دیگر به مشکل خورده اید (مثلا با VMS قادر به برقراری ارتباط نیستید)، بروز بودن نرم افزار فرم ور دوربین مداربسته را بررسی نمایید. اگر بروز نبود باید نرم افزار فرم ور را بروز نمایید. اینکار در موارد زیادی مشکلات را حل می نماید ولی مواردی هم هست که باعث ایجاد مشکل می شود و باید مراقب باشید.
9.قهرمان بازی در نیاورید با شرکت سازنده یا نمایندگی تماس بگیرید
اگر مراحل بالا را امتحان کرده اید اما هنوز نمی توانید با دوربین مداربسته ارتباط برقرار نمایید بهتر است بر روی سایت سازنده دوربین مداربسته مدل دقیق آن را بیابید و از آنها کمک بخواهید. اگر دیدید کمکی به شما نمی شود به بخش خدمات پشتیبانی تماس بگیرید. شاید از طریق ریموت بتوانند با برقراری ارتباط از طریق اینترنت با شما مشکل را برطرف کنند. نگران نباشید معمولا تکنسینهای شرکتهای پشتیبان، از پروسه RMA استفاده می کنند و در صورت وجود مشکل غیر قابل حل یا احتیاج به تعمیر و جایگزینی، در پروسه گارانتی (شرکت معتبر!) براحتی مشکل شما حل خواهد شد.
10.ریست دوربین مدار بسته و برگرداندن تنظیمات دوربین مدار بسته به حالت پیش فرض(کارخانه)
بعضی از کاربران این حرکت را سخت ترین مرحله می دانند. بر عکس نکته اول که دوربین مداربسته را مجددا راه اندازی می کردید، برگرداندن دوربین مداربسته به حالت پیش فرض کارخانه تمام تنظیمات و تغییراتی را که انجام داده اید به حالت پیش فرض اولیه دوربین مدار بسته براساس تنظیمات کارخانه برخواهد گرداند. اکثر دوربینهای مدار بسته تحت شبکه بر روی بدنه یا بورد دارای یک سوراخ ریز هستند که در زیر آن دکمه برگشت دستگاه به حالت کارخانه قرار گرفته است. متاسفانه سیستم عاملهای دوربینهای مداربسته بعضی مواقع می توانند با خطا در تنظیمات یا مشکل در کارکرد روبرو شوند و دوربین از دسترس شما خارج شود. با تغییر تنظیمات دوربین به حالت کارخانه، دوربین به حالت ثابت و پایدار اولیه برخواهد گشت ولی با اینکار تمام تنظیمات و تاریخچه کارها بر روی دوربین مداربسته حذف خواهد شد(تاریخچه و History مهمی که بعدها می توانست در اشکال یابی کمک کننده باشد).
نکتهای درمورد دوربین مداربسته آنالوگ HD
اگر دائم دچار مشکل می شوید و یا از آن دسته کاربرانی هستید که می خواهید تنظیمات ساده تری را تجربه نمایید از تکنولوژی آنالوگ HD استفاده نمایید. در استاندارد آنالوگ HD، مثل تکنولوژیهای آنالوگ قدیمی NTSC/PAL، دوربینهای مداربسته به پیچیدگی کامپیوتر نیستند و براحتی با برقراری اتصال فیزیکی با یک رکوردر بدون نیاز به رمز عبور، firmware، آدرس IP یا سازگاری نرم افزاری، قابل استفاده خواهند بود. البته دوربینهای مداربسته تحت شبکه رزولوشن بیشتر، قابلیتهای پیشرفته تر و بهتر و پشتیبانی وسیعتری دارند؛ ضمن اینکه دوربین مداربسته آنالوگ HD محدودیتهای مختص به خودش را در برابر دوربینهای مداربسته تحت شبکه خواهد داشت. اما برخی کاربران، مخصوصا کسانی که بیشتر طرفدار سادگی سیستمها و نیاز کمتر به نیروی آموزش دیده IT و هزینه کمتری هستند، دوربینهای مدار بسته آنالوگ HD را انتخاب می کنند.
:: بازدید از این مطلب : 399
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0